Sušené maso

Spojení požitku a funkčnosti

Sušení je šetrným způsobem konzervace masa, zachová v něm důležité živiny a není potřeba žádných syntetických konzervantů (těm my nefandíme). Doplníš energii při sportu, na výletě, na cestě na dovolenou, nebo kdykoli nemáš čas se pořádně najíst.

Používáme pouze kvalitní české libové maso, naložíme ho do vlastní marinády, kterou si od základu sami namícháme.  Potom ho šetrně usušíme. Do marinád používáme pouze přirozeně fermentované omáčky, čerstvou zeleninu, prvotřídní bylinky a koření. Receptury si vymýšlíme sami a inspirujeme se různými recepty na klasická evropská i asijská jídla.

Naše výroba je manufaktura, maso si sami bouráme, ručně krájíme, marinády si mícháme z těch nejlepších surovin, koření si sami meleme, abychom měli kontrolu nad celým procesem.

 

Nejsme jerky, ani biltong, děláme to “my way”, podle vlastních receptur, které jsme si vypiplali.


img

KRŮTÍ

Zázvorová krůta pro milovníky orientální chuti, baby krůta pro citlivé dětské jazýčky. Krůtí maso z kvalitního českého chovu obsahuje minimum tuku a sacharidů, za to má maximum bílkovin. Lehce ho užvýká i dítě a dodá dostatek energie na rodinném výletě.  Naše zázvorová krůta se skvěle doplňuje s kvalitní pálenkou, červeným vínem i dobrým pivem, sojovka a zázvor jí dodává orientální nádech. Baby krůta je vykoupaná v naší rajčatové omáčce, doplněná špetkou soli a bylinkou, má minimum soli a žádné alergeny. Dobře doplní třeba chuť jemného bílého vína.


img

VEPŘOVÉ

Naše varianta sušeného vepřového je inspirována řeckými Souvlaki, prase na citronech je osvěžující kombinací kvalitního českého vepřového, hořčice, citronu a tymiánu. Je skvělé samotné, hodí se i k aromatickému bílému vínu či tmavému pivu, velkou parádu udělá i v salátu a na obložené míse. Vyrábíme z libových kousků kvalitního českého vepřového, které je samo o sobě zásobárnou důležitých živin a vitamínů, vepřové obsahuje oproti krůtímu více tuku, a stejně jako hovězí obsahuje více než 50 % bílkovin.


img

HOVĚZÍ

Sušené hovězí maso je klasika, my jsme zvolili chuťově výraznou variantu českého hovězího z regionálních malochovů, používáme výhradně maso z dobře krmených mladých kusů, které je výživově nejhodnotnější. Naše kráva ala jerky je jemně pikantní kombinací hovězího, přirozeně fermentované sojovky, pravého worcesteru, čerstvého česneku, cibule,  medu a koření. Skvěle si rozumí s výrazným pivem nebo červeným vínem.