Čerstvé maso

Být hrdí na to, co dokážeme

Vybíráme si pouze české maso z kvalitních chovů, u nás narozeno, u nás vykrmeno,  u nás poraženo. Naší největší vášní je maso hovězí, ale běžně u nás najdete také vepřové a drůbeží. Nárazově a dle sezónnosti míváme také maso telecí, selečí, jehněčí a farmovou drůbež jako husy a kachny.

Snažíme se ze všech sil podporovat poctivou českou produkci, chceme rozvíjet zemědělský poklad, který je skrytý v našem regionu, podporovat místní poctivé farmáře, kteří se k přírodě chovají udržitelně a s úctou.


img

HOVĚZÍ

Naše hovězí pochází výhradně z českých regionálních malochovů, kde máme jistotu, že jsou zvířata správně krmena, chována s úctou a v dobrých životních podmínkách. Bereme výhradně mladé  býky a jalovice, v celých čtvrtích, které necháváme vždy týden vyvěsit, abychom dosáhli dostatečné křehkosti a nejlepších vlastností pro kulinářské využití. Hovězí čtvrtě si sami bouráme a porcujeme, máme tak kontrolu nad celým procesem zpracování. Vybrané steakové kusy masa necháváme vyvěsit 14 dní a následně dozrát ve vakuu. Najdete u nás třeba vyzrálý steak z krku, květové špičky, pupku, loupané plece nebo vysokého roštěnce.

Podle dostupnosti míváme také maso telecí z mléčných telat.


img

VEPŘOVÉ

Vepřové maso máme výhradně z českých chovů, sami si zpracováváme celé půlky. Klasicky u nás najdete kromě pořádného bůčku a dobré krkovičky i třeba vepřový tomahawk steak, hřbetní sádlo či vepřová játra. Na objednávku jsme pak schopni zajistit vše z vepřových drobů. A protože se snažíme neustále hledat nové cesty a podporovat místní farmáře, ve spolupráci se zemědělci v regionu připravujeme nyní svoje chovy vepřového, v budoucnu vám tak dokážeme nabídnout i méně obvyklá plemena.

Na objednávku či nárazově dle dostupnosti nabízíme maso selečí, a to jak čerstvé, tak uzené.


img

DRŮBEŽÍ

Běžně na prodejně máme sortiment českého krůtího a kuřecího, především prsa a stehna, na objednávku pak zajišťujeme jakoukoli další část včetně drůbežích drobů a skeletů. Je možné objednat také celé krůty a krocany, nebo například kachní prsa, a to jak čerstvé, tak vyuzené. Sezónně pak nabízíme svatomartinské husy, husokachny a kachny.